تولیدات زنبور عسل

بره موم چیست و چگونه به درمان بیماری ها کمک میکند؟؟

بره موم

آیا بره موم را می شناسید؟

بره موم ماده ای است که زنبورهای عسل ازدرختان و گیاهان گردآوری می کنند.آنها این ماده را به کندو حمل می کنند.و در آنجا فرآورده های دیگری به ویژه موم را به آن اضافه می کنند.و کل آن به ماده ای به نام بره موم تبدیل می شود. خواص ضد باکتری،ضد التهابی،ضدقارچی،آنتی اکسیدان و ضد ویروسی دارد.و عملا هیچگونه عارضه ی جانبی شناخته شده ای ندارد.

چه ترکیباتی دارد؟

رزین و موم دو ترکیب عمده ی آن را تشکیل می دهند.انجام بررسی ها و تحقیقات زیادی در دهه های اخیر به ترکیبات متعدد و پیچیده ی بره موم اشاره می کند.ترکیبات شیمیایی این ماده با توجه به منطقه و مبنع جمع آوری آن توسط زنبورهای عسل متفاوت می باشد.عوامل متعدد دیگری چون فصل و زمان جمع آوری،ازفاکتورهای مهم و تاثیرگذار در کیفیت آن می باشد.

ترکیبات اصلی:

رزین ها (55-45)%

– موم و اسید های چرب(35-25)% 

-روغن های فرار10%

-دیگرموادعالی و معدنی5%

رنگ بره موم:

رنگ بره موم تولید شده در آب و هوای گرمسیری ممکن است از قهوه ای مایل به سبز روشن(در بره موم برزیلی) تا سیاه و قرمز تیره(در تعدادی از نمونه های کوبایی)متغیر باشد.

هرچه این ماده معجزه آسا بیشتر در کندو باقی بماند رنگ آن تیره تر می شود.  تازه ی آن به رنگ قرمز در قاب های حاوی سلول های مومی تازه ترشح شده توسط زنبور های عسل دیده می شود.

هم چنین رنگ این ماده با توجه به درختان و گیاهی که مورد استفاده زنبور عسل قرار گرفته و نیز نوع زنبور هایی که این ماده را گرداوری می کنند متفاوت است.

نقش آن در کندو:

نقش آن در کندو با معمایی کانونی ارتباط دارد.چگونه یک کلنی از زنبوران ،در محیطی عملا سربسته و تنگ در دمای ثابت 35درجه و با میزان رطوبت 90درصد می توانند دوام بیاورند؟بی گمان این شرایط برای رشد میکروب ها وگسترش بیماری ها اماده است .با این وجود زنبور های عسل نه تنها در چنین محیطی دوام آورده اند بلکه در همین محیط طی میلیون ها سال تولید مثل کرده اند.پس :

1-بره موم نوعی سیستم ایمنی خارجی است:

همانطور که درمورد انسان هامی دانید،بدن آنها از سازوکار دفاعی پیچیده ای برخوردار است.درحالی که زنبورهای عسل،از آن برای این منظور استفاده می کنند .چون  نوعی سیستم دفاعی خارجی برای کندوی زنبورهای عسل فراهم می آورد.

2-به عنوان پدافند شهر عمل می کند:

ورودی کندو که دروازه ی ورودی شهر به شمار می آید،تنها گذرگاه و ورودی کندو می باشد.و همه ی زنبورها باید از این گذرگاه بگذرند .عملا و از لحاظ ساختاری باریک کردن این ورودی به طرف پایین با بره موم امکان دفاع از کندو درمقابل مهاجمان بویژه دیگر زنبورها ،مورچه ها و دیگر حشرات به وسیله ی زنبورهای محافظ بوجود می آید.همچنین بره موم از پنهان تری نیز از کندو دفاع می کند ،این ماده که از رزین ساخته شده ،همچنین به عنوان نوعی اتاقک استریل کننده عمل می کند.که همه ی زنبورها همانطور که از درون آن می گذرند،از باکتری ها پاک می شوند.

3-بره موم برای برخورد با مهاجمان:

متاسفانه همه ی مهاجمان را نمی توان از کندو دور نگه داشت .و زنبور های مهاجم،دیگر حشرات و نیز حلزون ها و جانوران کوچک مثل قورباغه ،موش ها و مارمولک ها گاهی در جستجوی غذا و گرما به درون کندو راه می یابند.که در این موارد زنبورها آن ها را تاسرحد مرگ نیش می زنند .ولی نمی توانند امیدورا باشند که لاشه ی مثلا موش را بیرون بیندازند.اگر هم اجازه داده شود لاشه ی حیوان دچار پوسیدگی شود مشکل جدی باکتریایی در کندو ایجاد می کند.پس در کندو زنبورها همه ی بره موم موجود را به جایگاه لاشه انتقال می دهند .تمام نقاط بیرونی آن را با بره موم می پوشانند و سرانجام آن را موم اندود یا مومیایی می کنند.پس جلوی فرابند تجزیه گرفته می شود و لاشه دیگر تهدیدی برای کندو بحساب نمی آید.

4-ماده ای ساختمانی با فن آوری بالا:

از دیگر نقش های آن درکندو ،کاربرد آن به عنوان ماده ای ساختمانی است.یک دانشمند روسی به نام جی،ک،لایپوس اظهار داشت.یک پوند بره موم  شان زنبور عسل ،قادر است 25 پوند عسل را نگه داری کند.که از نظر مهندسی ،شان زنبورعسل را به ماده ی قابل تئجهی تبدیل می سازد.سلول های شش ضلعی تو در تو ،بی گمان در ایجاد مقاومت و استحکام شان زنبور عسل نقش دارند .ولی به باور او این بره موم است که شان را قادر 

می سازد تا بار خود را حمل کند.90تا95 درصد شان ،از موم زنبورعسل ساخته شده درحالی که بقیه ی آن از بره موم درست شده است.بره موم مانند فیبر کربن عمل می کند .که هم از درون خود سلول باعث تقویت دیواره می گردد و هم آن را به سلول های پیرامونش متصل می سازد.

5-ضدعفونی کندو:

درون کندو ، بره موم به پیچیده ترین شکل دارویی به کار برده می شود .از این ماده ی رزینی به صورت بسیار ظریف برای پرداخت و ضدعفونی همه ی سطوح کندو استفاده می گردد.بخصوص که سلول های نوزادان که در آنها ملکه تخم گذاری می کند مهم است که عاری از میکروب باشد.

زنبور های کارگر اطمینان می یابند که تمام حجره هایی که در آنها تخم گذاری می شود به بره موم آغشته گردیده است.کع دلیل آنها این است که با آغشته کردن حجره ها با بره موم ایجاد لایه ای ناتراوست که میزان تبخیربخار آب مورد نیاز برای رشد نوزادان را محدود می سازد.و وقتی تخم گذاری انجام گرفت ،ازمخلوط موم و بره موم برای پوشاندن در هر یک از سلول ها استفاده می گردد.و درزگیری نهایی با ماده ای ضد باکتری و ضد قارچ به انجام می رسد .همچنین خانه هایی که عسل در آنها ذخیره می شود با بره موم آستر ، و آنگاه درب آنها با موم بسته می شود.

خواص و موارد درمانی

  •  کنترل سرطان
  • آنفولانزا
  •  بهبود عفونت مجاری تناسلی
  •  نقرس
  •  احتقان سینوس
  •  بیماری های گوش
  •  زخم معده
  •  اگزما
  •  سینه پهلو
  •  بیماری های ریوی
  •  ویروس های معده
  •  سر درد
  •  میخچه
  •  ورم ملتحمه
  •  گرفتگی صدا
  • آلرژی
  • تورم و التهاب گلو
  • سرماخوردگی
  • برونشیت
  • ورم معده
  • مشکلات گوش
  • تورم مفاصل
  • سر درد
  • بیماری پارکینسون
  • زگیل ها
  • ضد میکروب
  • بهبود سیستم ایمنی
  • مفید برای رحم
  • بهبود عملکرد ریه
  • عفونت مجاری ادرار
  • ضد حساسیت
  • آنتی بیوتیک
  • ضدقارچ
  • ضد التهاب
  • ضد پرتوهای شیمیایی
  • آنتی اکسیدان و محافظ
  • ضد ویروس و محرک ایمنی

فرآورده های بره موم:

1-بصورت کپسول 

2-قرص 

3-محلول های آبی و الکلی 

4-شربت 

5-آدامس 

6-اسپری بینی و هانشویه 

7-کرم 

8-شامپوی 

9-صابون  و….

که از موارد اشاره شده در بالا ،کپسول ،قرص و محلول های بره موم در فروشگاه عسل اردیبهشت برای استفاده شما عزیزان موجود می باشد.

چه مقدار در روز باید مصرف کرد؟

نظر صاحب نظران در این مورد متفاوت است .بعضی از متخصصین آلرژی مصرف حداقل دوز 1/5 گرم یعنی 1500 میلی گرم بره موم تصفیه شده ، در روز را توصیه می کنند.البته با توجه به نوع بیماری و شدت آن ،دوز مصرف به میزان 9تا12گرم هم مثلا برای بیمارانی که بیماری های خطرناک دارند یا سیستم ایمنی شان به طور جدی به خطر افتاده افزایش می بابد.در مواجهه با بیماری های خاص نظیر سرفه،آنفولانزا،سرماخوردگی و مشکلات تنفسی میزان زیاد مصرف خوراکی و سپس کاهش منظم دوز تا پایان دوره توصیه شده است.

چگونه باید مصرف شود:

رایج ترین شکل استفاده ی بره موم به شکل کپسول ،قرص یا مایع است.شاید بهترین راه برای مصرف بره موم برداشت مستقیم ان از کندو باشد.اما شما باید اطمینان پیدا کنید ،آیا آن خالص و عاری از هرگونه آلودگی است یا نه و این همیشه آسان نیست.پس برای پرهیز از این مشکلات بره موم را به شکل هایی که گفته شد و بیشتر به صورت تصفیه شده استفاده می کنند.

چه موقع باید مصرف شود؟

این موضوع بستگی به این دارد که شما به چه منظور آن را مصرف می کنید احتمالا بهتری حالت این است که دوز لازم را در طول روز تقسیم کنید.بهترین کار این است که این ماده را با معده ی خالی میل کنید بویژه اگر شما دنبال پیدا کردن درمانی هستید که مربوط به معده یا روده یا یک بیماری التهابی است.شاید بهتر باشد که بره موم را به عنوان آخرین خوردنی در شب میل نکنید.چون بسته به خلق و خوی شما ممکن است شما را بی خواب کند یا به خواب ببرد.

چه مدت باید آن را مصرف کنیم؟

خیلی از مردم 500 میلی گرم از بره موم را در هر روز ،صرفا برای اینکه سالم بمانند و سیستم ایمنی بدن آنها آماده و فعال باشد مصرف می کنند.هرچند این ماده به عنوان یک داروی طبیعی است اما توصیه می شود پس از شش تا هشت هفته مصرف، یک هفته به بدنتان استراحت دهید.ولی واضح تر این است که دوز و دوره ی درمان بسته به ماهیت بیماری و شدت آن متفاوت است.

آیا مصرف آن عوارض جانبی هم دارد؟

مردمی که از آن به عنوان استفاده کرده اند و مقالاتی که در این زمینه بوده است ،هیچگونه عارضه ی جدی را گزارش نکرده اند.اما یکی از مشکلاتی که به دفعات در ارتباط با بره موم نقل شده و در مقالات علمی هم مورد استناد قرار گرفته است.حساسیت تقریبا یک نفر از هر  هزار نفر مردم میباشد .علت حساسیت هنوز شناخته نشده است .وقتی بره موم به شکل خوراکی مصرف می شود ،واکنش حساسیت زا کمتر اتفاق می افتد.تا وقتی که به شکل موضعی استعمال می شود.دلایل محکمی وجود دارد که این ماده برای درمان آسم ،تب یونجه و مشکلات پوستی با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.

توجه کنید ،وقتی برای اولین بار آن را مصرف می کنید حساسیت را بررسی کنید .پاسخ حساسیت با قرمزی و خارش پوست خودش را نشان می دهد.

آیا بچه ها می توانند بره موم مصرف کنند؟

یک بچه باید نصف دوز یک فرد بالغ را دریافت نماید و برای درمان باید با دوزهای کم شروع کرد و تدریجا میزان آن را افزایش دهد.

چطور بدانم که کدام فرآورده را مصرف کنم؟

وقتی بره موم می خرید اطمینان حاصل کنید که میزان موجود در هر کپسول ،قرص یا شکل مایع آن کاملا شفاف روی برچسب ،درج شده باشد.تقریبا تمام فرآورده های کنونی ،از بره موم تصفیه شده ساخته شده اند نه فقط خام.  500 میلی گرم از مقدار تصفیه شده آن تقریبا برابر یک گرم بره موم خام است.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *