مزاج شناسی

طبع و مزاج انسان

طبع و مزاج

همه ی انسان ها برای حفظ سلامتی خود بهتر است طبع و مزاج خود را بشناسند، که آن ها از نظر طبع به سه گروه و از نظر مزاج به چهار گروه عمده تقسیم می شوند.

طبع انسان در حقیقت یک امر ژنتیکی است و از والدین به فرزندان به ارث می رسد،

طبع به عواملی چون محیط زیست، شرایط آب و هوایی، نوع تغذیه، عوامل جغرافیایی و اقلیمی،و….. بستگی دارد.

بعضی از افراد سیستم بدنشان به حالت اسیدی گرایش دارد که این حالت را در شخص، طبع سرد می نامیم.

اما گروهی دیگر از افراد سیستم بدنشان به حالت قلیایی گرایش دارد، این گونه افراد طبع گرم دارند.

اما گروه سوم سیستم بدنشان بین این دو حالت قرار دارد که بسیار اندک هستند این افراد طبعشان نسبتا معتدل است.

افرادی که طبع سرد دارند، بیشتر در معرض بیماری های اتوایمیون (مانند ام اس) قرار می گیرند.

پس بهتر است که طبع و مزاج خود را بشناسیم و بر مبنای آن تغذیه خود را انتخاب کنیم تا دچار چنین بیماری هایی نشویم.

اما مزاج امری عارضی است و هر آن ممکن است که مزاجی در در شخص غلبه کند.

زیرا تغییرات مزاج در آدمی بستگی به نوع تغذیه دارد.

در بدن چهار نوع خلط وجود دارد که عبارتند از : خون، صفرا، سودا(رسوبات خون) و بلغم (مایه ی لنف).

حال اگر این چهار مایع به حالت تعادل باشد، شخص کاملا سالم و با نشاط است.

در غیر این صورت اگر یکی از این مایعات به حالت عدم تعادل در آید، می گوییم که یکی از این مزاج ها غلبه کرده است.

به عنوان مثال اگر در فردی مقدار صفرا افزایش یابد، میگوییم که شخص دچار مزاج صفراوی شده است.

برای حفظ سلامتی بهترین روش این است که سعی کنیم تا داین چهار نوع خلط به حالت تعادل در آید.

کتاب عسل در مانی به نویسندگی جمشید خدادادی(صفحه ی 366)

برای مطالعه جزئیات بیشتر در مورد چهار خلط اینجا کلیک کنید.

 

دیدگاهی در مورد “طبع و مزاج انسان

  1. رحمان گفت:

    کسانی که طبع سرد دارند چرا دلدرد میگیرند؟ و چطوری میشه از دلدردشون جلوگیری کرد؟

    1. سلام و عرض ادب
      طبع سرد و معده ی سرد دو موضوع متفاوت است ، افراد با طبع سرد هم باید معده ی گرم داشته باشند وگرنه دچار مشکلات گوارشی مثل رفلاکس ، دل درد و …می شوند.
      مقوی ترین ماده غذایی برای معده عسل درمانی بصورت ناشتا می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *