این ماده، سرشار از مواد مغذی است . علاوه بر فروکتوز و گلوکز که از قند های مهم موجود در عسل به حساب می آیند. عسل حاوی بسیاری از مولکول های فعال حیاتی و محافظت کننده است .اینها عبارتند ازآنتی اُکسیدان( دست کم۱۶نمونه از آنها) و بیوفلاونوئید ها و بسیاری از مواد سودمند گیاهی دیگر است. همچنین مواد دیگری در عسل یافت میگردد که شامل مقدار کمی از قند های دیگر، اسید های آمینه، مواد مغذی گیاهی، مقدار کمی ویتامین، اسید های آلی(آمینه)، عناصر معدنی و به اضافه ی کمی آنزیم است. وقتی عسل خورده می شود . بهترین مواد مغذی بدست آمده از گلهای گیاه(بدون فیبر یا آب)برای جذب سریع به درون بدن برای تولید انرژی و بعنوان غذا در دسترس بدن قرار میگیرد.
بجای شکر معمولی از عسل طبیعی استفاده کنیم!
با توجه به اینکه عسل ماده ای طبیعی است ،نقش چشمگیر و ارزشمندی در تنظیم گلوکز خون بر عهده دارد . از این رهگذر تنش سوخت و سازی را کاهش و سوخت و ساز و دفع چربی را بهبود می بخشد. منافع این ماده برای تندرستی در تمام مدت عمر به جای خوردن شکر معمولی یا قند مایع شگفت انگیز است.
مصرف مقدار کمی عسل به جای خوردن مقدار زیادی شکر معمولی یا قند مایع می تواند فواید عظیمی برای سلامت فردی و یا جامعه در پی داشته باشد. جلوگیری از استرس سوخت و سازی با خوردن عسل ممکن است درمانی معجزه آسا برای بسیاری از بیماری ها و اختلالات وابسته به استرس در نسل آینده باشد.
مشاهده اختلاف بین عسل طبیعی ، شکر و قند مایع:
عسل ماده ای طبیعی است که با توجه به نوع این ماده حدودا از ۴۰درصد فروکتوز و حدودا ۴۰درصد گلوکز ساخته شده است. اختلاف بین نسبت های فروکتوز به گلوکز در عسل با توجه به محتویات منابع مختلف شهدی که زنبورهای عسل روی آنها چرا کرده اند قابل توضیح است.
بعد از مصرف عسل مولکول های مجزای فروکتوز و گلوکز از معده عبور می کنند. و سپس به سرعت در دوازدهه و روده ی کوچک جذب می شوند.
مطالعه ی کوتاه مدت روی حیوانات انجام شد. موش های تغذیه شده با عسل افزایش وزن کمتر،سطوح قند خون کمتر،سطوح پایین تر تری گلیسیریدها و سطوح بالاتر کلسترول خوب(HDL)در مقایسه با موش هایی دارند که با رژیم ساکارز تغذیه شده بودند.
وقتی مقادیر مشابه مصرف عسل با گلوکز و ساکارز و اثرات آنها روی سطوح قند خون در انسانها مقایسه شد . مجددا عسل طبیعی برتری نشان داد.
(برگرفته از کتاب انقلاب عسل نوشته پروفسور مایک مک اینس و پروفسور رون فسندن)
با توجه به مطالب بیان شده در نوشته فوق ، پیشنهاد ما مصرف عسلهای خارشتر و بهارنارنج میباشد.