مزاج شناسی

مزاج دموی

مزاج دموی

علم مزاج شناسی یعنی اخلاط را شناختن. بدن آدم از آب،آتش،هوا و خاک تشکیل شده است که باید متعادل باشند. اگر از تعادل خارج شوندانسان بیمار میشود. در این جا به بررسی افراد با مزاج دموی می پردازیم.

مزاج برآیند 4 خلط صفرا،سودا،بلغم و دم است که موجب شکل گیری بدن میشودورفتار خاصی را هم پدید می آورد.

تعاریف و ویژگی های اخلاط اربعه

1-ویژگی های هوا و دم: لایه زیرین صفرا لایه ای است. قرمز و شفاف است که به آن دم گفته میشود. کار آن ساختن عضلات،جگر و قلب است . مزاج دم گرم و تراست و معادل دم هواست. همچنان که خون در تمام بدن میچرخد و بیشترین حجم را اشغال میکند.هوا هم در تمام زمین میچرخد و بیشترین حجم را اشغال میکند.خون الهام پذیر است .به سبب صفرا از بالا و بلغم از پایین، گرمی و رطوبتش کاهش یا افزایش پیدا میکند.

هوا به خودی خود عریان است و در دل خود نمیتواند چیزی را پنهان کند؛لذا یک آدم با مزاج دموی نمیتواند راز نگه دار باشد؛ ظاهری آرام و باطنی طوفان زا دارد.

هوا را اگر بخواهیم در آب نفوذ بدهیم به کمک حرارت میتوانیم ، هوا به این راحتی به خاک نفوذ نمیکند و لذا افراد با مزاج دموی با سوداوی ها کنار نمی آیند چون خاک، پنهان کننده و هوا آشکار کننده است، اگر ذره ای خاک در دل هوا باشد همه میبینند اما خاک اینطور نیست.

109عنصر از دل این چهار عنصر به وجود آمده است: آب، هوا، آتش، خاک

این چهار عنصر وقتی که در کنار هم قرار میگیرند نظام هستی را تشکیل میدهند و این ها میشوند ارکان مادی نظام طبیعت. تمام حیوانات با این چهار مزاج زندگی میکنند پس:

کسی که صفراوی است انار ترش و هندوانه بخورد.

فرد سوداوی انار شیرین و خربزه بخورد.

شخص بلغمی شربت شیرین بخورد.

تاثیرات مزاج دموی در بدن:

اگر دم در پوست باشد پوست، گرم میشود و عرق گرم تولید میشود.

در دموی ها آکنه هایی که به وجود می آید سرسیاه و درشت در صورت، شانه و سینه است. اما در شانه بیشتر است و بعضا دمل هم وجود دارد.این حالت ها در دوران جوانی بیشتر است چون جوانی دوره ی اوج غلبه دم است.رگ ها پر میشوند و کهیر هم به وجود می آید.

اگر دم در سر زیاد شود اول دز صورت نمایان میشود.

از این جهت اول سر را گرم میکند و لذا سردرد میگرنی گرم پدید می آید.کل سررا میگیرد و غذای گرم، عطر و گرما این درد را تشدید میکنند.این درد در شب آرام میشود، اگر این گرمی زیاد شود اول موی وسط سر میریزد.

خون در سراسر بدن منتشر است و اگر افزایش پیدا کند اول اندام های اصلی را درگیر میکند مثل: انسداد عروق و سکته های قلبی و خلط گرم تبلور پیدا میکند و مجرا را میبندد.

وقتی که لزج شد فشار خون گرم پدید می آید که در مردان با مزاج دموی بیشتر است و سوداوی ها و صفراوی ها از این نوع فشار خون، کمتر میگیرند.

چون این نوع، فشار خون گرم است لذا نمک ضرر دارد.اگر فشار از نوع سرد باشد نمک خوب است. فشار خون های عصبی از نوع فشار خون سرد هستند.

اگر دم در معده زیاد باشد شخص تمایل به ترشی فراوان پیدا میکند و هرچه افزایش بیشتری پیدا کند، اشتهایش کمتر میشود، پس اگر بخواهیم اشتها راذ بیشتر بکنیم باید معده و کبد را مقداری سرد بکنیم مثلا بت خوردن آبلیمو، سرکه، آبغوره، ترشی ها.

نکته:هضم تند،ناشی از گرمی معده و کبد، وهضم کند ناشی از سردی معده و کبد است.

علائم سردی معده:

آروغ، بوی بد دهان، بوی بد فضولات، صدای شکم، سنگینی معده، تهوع، ترش کردن.

اگر گرمی در روان افزایش پیدا کند وگرایش تربیتی فرد به سوی اعتقادات باشد به اوج آن میرسد و شخص شاید ادعای پیغمبری هم بکند.

نکته:خودکشی ها در اوج گرمی اتفاق می افتد.

وقتی که دم در بدن زیاد شود، رطوبت و گرمی زیاد میشود. اولین چیزی که پدید می آیدبالا رفتن حجم است و باعث میشود که اندام درشت تر شود.سربزرگ، شانه های درشت، سینه، لب و دهان بزرگ، چشم درشت، پوست گلگون، صورت پف کرده، موهای درشت و مشکی و…..از دیگر نشانه های آن است.

علائم دم

1-علاقه به ادبیات و موسیقی 2-استعداد شاعری 3-علاقه به طبیعت 4-اهل عشق و محبت 5-بلند پرواز

6-درو اندیش 7-اهل خیر و معنویت 8-خوش اخلاق و خوشرو 9-شجاع و جسور 10-دارای توان ریسک بالا

11-اعتماد به نفس بالا 12-دارای استعداد شقاوت 13-سخاوتمند 14-تنوع طلب و بی علاقه به کار تکراری

15-بی نظم 16-مهربان 17-بد حال در تابستان 18- دارای هوش و حافظه برتر 19-میل توان جنسی بالا

20-سریع و چالاک و پر انرژی

برای مشاهده ی موارد بیشتر اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *