تولیدات زنبور عسل

گرده گل چیست؟

گرده گل

گرده گل چیست؟

گرده ی گل شامل اندام تناسلی نر و یا گامتوفیت است.دانه های گرده در سباک گیاهان گلدار عالی قرار دارند .هر دانه ی گرده شامل سلول رویشی (غیر بارور- که تنها یک سلول در بیشتر گیاهان گلدار و چندین سلول در گیاهان دانه زا است). و سلول زایشی ،که حاوی دو هسته :شامل لوله ی هسته که لوله ی گرده را تولید می کند.و هسته ی مولد که به شکل سلول دو اسپرمی تقسیم می شود،می باشد.

انتقال دانه ی گرده به ساختار تناسلی ماده یا مادگی آن ،گرده افشانی نامیده می شود .که این انتقال توسط باد یا حشرات مختلف انجام می شود. 

جمع آوری گرده توسط زنبورعسل:

هنگامی که زنبور ها در بازدید از گل ها،پرچم آن ها را لمس می کنند.بدنشان با دانه های گرده پوشش می یابد .زنبور عسل از پاهای عقبی خود برای فشرده سازی گرده در سبد گرده استفاده می کند.بعد زنبور گرده را با ترشح دهانش مرطوب می کند که این رطوبت باعث چسبیدن گرده ها به یکدیگر و درنهایت چسبیدن آن ها به موهای سبد می شود.

برای جمع آوری یک بار گرده به میزان میانگین 8 میلی گرم ،باید زنبور در حدود 200 عدد گل مختلف را ملاقات کند .عمدتا یکبار گرده ،شامل گرده هایی از گل های یکسان است.و تقریبا ،حدود10 سفر در روز به منظور جمع آوری گرده توسط زنبور کارگر انجام می شود.و در آب و هوای مساعد ورزانه 50000 بار گرده، به کندو آورده می شود.

گرده در کندو چه می شود؟

وقتی گرده ها به کندو آورده می شوند،در کندو نیز گرده توسط خارپاها(دندانه ها)از پاهای عقب به پاهای وسط جابجا شده و در حجره ها قرار داده می شوند.و اغلب زنبور ها برای بستن گرده در حجره ها،از قسمت سرخود استفاده می کنند.بعدبرای حفظ کیفیت گرده ،عسل به آن اضافه می کنندوتبدیل به نان گرده می شود.

از آنجایی که عسل منبع انرژی برای کلنی زنبور است .گرده منبع اصلی برای مواد مغذی دیگر مانند پروتئین،مواد معدنی،چربی و دیگر مواد می باشد.پس مقدار مناسبی گرده برای حفظ اطمینان از بقای طولانی مدت کلنی ضروری است.همچنین در مرحله ی اول در تولید نوزادان، گرده مواد غذایی مورد نیاز آنها را نیز تامین می کند.

نگهداری و فرآوری گرده:

گرده تازه برداشت شده توسط زنبور،شامل حدودا 20 الی 30 گرم آب در هر 100 گرم می باشد .این رطوبت بالا محیط کشت ایده آلی برای میکروارگانیسم هایی نظیر باکتری و مخمر فراهم می کند.به منظور پیشگیری از فساد و حفظ حداکثر کیفیت،باید گرده به صورت روزانه برداشت شود و بلافاصله در فریزر قرار داده شود.یا باید آن را خشک کرد و بعد استفاده نمود.گرده باید در مکان تاریک،خشک و خنک نگهداری شود.

ترکیبات گرده:

شامل ،اجزا اصلی موجود در گرده ، عناصر معدنی و ویتامین ها است.

اجزا اصلی شامل:   

پروتئین ، لیپید ، کربوهیدرات ، فیبر غذایی ، خاکستر

عناصر معدنی شامل:

پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفات ، آهن ، روی ، منگنز

ویتامین ها شامل:

ویتامین های گروه B ، ویتامین A ، ویتامینc ، بیوتن ، فولیک اسید ، توکوفرول                                                   

تجزیه و تحلیل حسی گرده:

رنگ ،ظاهر،بو و طعم گرده ها ،با توجه به منشا گیاهی آنها متفاوت است.

رنگ: رنگ اغلب گرده ها زرد مایل هب قهوه ای است گرچه در مناطق مختلف با توجه به پوشش گیاهی آنجا به رنگ های قرمز ،سیاه،نارنجی، سفید و…نیز وجود دارد.

ظاهر: ظاهر گرده شبیه دانه ی عدس و نرم است.

بو: بوی آن شبیه بوی یونجه به همراه کمی بوی موم است.

طعم: در طعم های مختلف یعنی شیرین،ترش،تند و تلخ یافت می شود.

نحوه مصرف گرده گل:

بهتر است گرده را صبح ها به صورت ناشتا مصرف کنید.برای بزرگسالان روزانه 2 قاشق چایخوری معادل 10گرم و برای کودکان نصف این مقدار توصیه می شود.برای هضم راحت تر گرده می توانی تمام شب آن را در آب بخیسانید.همچنین جویدن و آسیاب کردن آن قبل از مصرف نیز هضم این محصول را بهبود می بخشد.اگر از طعم آن خوشتان نیمد می توانید آن را با عسل مخلوط کنید تا اثر بخشی آن هم بیشتر شود.

نکته: توصیه می شود افرادی که حساسیت ،آلرژی و آسم دارند از مصرف گرده زنبور خودداری کنند.

از دیگر شیوه های مصرف گرده:

– از دانه ها به عنوان یک غله برای ماست یا غلات استفاده کنید.

– گرده گل را درون یک اسموتی مخلوط کنید.(گرده گل در مایعات حل می شود)

– می توانید از آن برای تهیه دسرهای خود استفاده کنید.

– دانه های آن را به طور مستقیم روی سالاد بپاشید.

– درون سس سالاد مانند سس خردل عسلی ترکیب کنید.

– نان سبوس دار را با فندق شکلاتی آغشته کرده و با دانه های گرده تزئین کنید.

– همچنین می توانید مقداری از آن را با عسل طبیعی و ماست ترکیب کنید.

– روی تکه های میوه مثل سیب گرده بپاشید و بعد میل کنید ، شما یک میان وعده سرشار از پروتئین و فیبر دریافت خواهید کرد.

– با گرده گل ، عسل ، لیمو ترش و گلاب یک شربت خنک درست کنید و میل کنید ، این شربت بسیار گوارا و انرژی بخش می باشد.

خواص درمانی گرده ی گل:

1-ضدتومور و سرطان

2-ضدالتهاب

3-آنتی اکسیدان

4-ضدباکتری و قارچ

5-مقوی حافظه

6-موثر روی معده وروده

7-ضد پوکی استخوان

8-تنظیم کننده ی فعالیت تخمدان ها

9-کاهنده ی التهاب پروستات

10-ضد افسردگی و پیری

11-تقویت سیستم ایمنی

12-موثر بر قلب و دستگاه گردش خون

13-ضد ایجاد پلاک در رگ ها

و……

ویژگی های درمانی گرده های تک گل:

گرده های بدست آمده از گل های خاص ،بدلیل مشخص بودن ترکیب غالب آن ، می توانند نقش درمانی ویژه ای برای بسیاری از بیماری ها داشته باشند.برای مثال:

گرده ی خشخاش:  ضد سرفه

گرده ی زالزالک:  تقویت قلب

گرده ی کلزا:  بهبود زخم

گرده ی اقاقیا،اسطوخودوس و رزماری:  بهبود هضم

گرده ی اکالیپتوس،ذرت،بلوط،قاصدک و شبدر: آنتی بیوتیک

گرده ی اقاقیا،مرکبات، زالزالک، خشخاش و زیرفون: آرام بخش و ضد بی خوابی

گرده ی سیب،اکالیپتوس و بید: بهبود مشکلات عمومی قلب

آیا گرده گل بی خطر است؟

به نظر می رسد گرده برای اکثر مردم بی خطر است و حداقل می توان در کوتاه مدت از آن مصرف نمود. اما اگر آلرژی به گرده دارید، ممکن است بیشتر از آنچه که برای شما خاصیت داشته، عواقب بدی را در پی داشته باشد.

گرده زنبور عسل برای زنان باردار بی خطر نیست ولی در صورت شیردهی، باید از مصرف آن خودداری کنند. این ماده ممکن است باعث افزایش خونریزی در صورت مصرف برخی از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین شود. در صورت مصرف هرگونه داروی بدون نسخه یا گیاهان دارویی، قبل از استفاده ازگرده زنبور عسل ،با پزشک خود مشورت کنید.

برای خرید گرده گل طبیعی اینجا کلیک کنید.

پیشنهاد مصرف گرده به ورزشکاران:

مصرف گرده برای ورزشکاران در اول صبح بسیار توصیه می شود . در بعضی از کشورها ، ورزشکاران از گرده یا عصاره ی آن بطور مداوم برای افزایش عملکرد رقابتی و استقامتی خود ، استفاده می کنند. در پژوهش های مختلف که  روی اثر گرده بر بدن شناگران ،اسکی بازان و دونده های استقامت انجام شد، بطور قابل توجهی کارایی هموگلوبین و پروتئین های بدن این افراد بهبود یافته بود. که این پژوهش ها روی بسکتبالیست ها ، هندبالیست ها و ورزشکاران دختر نیز انجام شد که نتایج مشابهی داشت.

بطور کلی؛

گرده ی زنبور عسل یک غذای کاربردی و کامل محسوب می شود مصرف آن برای افراد سالخورده موجب افزایش توانایی فیزیکی و عملکردهای بدنی آنها می شود همچنین مصرف آن می تواند به سیستم گوارش و هضم غدا کمک کرده و باعث افزایش سلامتی کبد شود. برای پیشگیری و افزایش سلامتی بدن به خصوص در زمستان ، مصرف روزانه 10 تا 20 گرم گرده به مدت 3 ماه توصیه می شود.

این محصول در مجموعه اردیبهشت چگونه عرضه می شود؟

گرده گل های مجموعه اردیبهشت در بسته بندی های 150 گرمی موجود می باشد. این گرده گل ها توسط زنبور عسل از گل های متنوع کوهستان جمع آوری شده که نسبت به دیگر گرده ها میزان پروتئین بالاتر و کیفیت فوق العاده ای دارند. ضمنا این گرده ها در کارگاه بسته بندی مجموعه ی اردیبهشت با دقت تمیزمی شوند. به این خاطر که گرده ها به داخل کندو نمی روند و در تله جلوی درب ورودی کندو از پای زنبور جدا شده و در تله های گرده جمع آوری می شوند. و معمولا در معرض باد و … می تواند موارد اضافه ای داشته باشند، که نیاز به تمیز کردن دارند.

پس از خرید گرده گل اردیبهشت ،برای شما در بسته سفارشتان همراه گرده ، دستور نحوه مصرف و موارد منع مصرف نیز ارسال می شود تا بتوانید به بهترین شکل این محصول ارزشمند را استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *